MéérMuziek, nieuw instituut voor muziekeducatie in Groningen-Zuid

Per 1 september start MéérMuziek, instituut voor Muziekeducatie te Groningen-Zuid, met muzieklessen en cursussen voor iedereen.

MéérMuziek is een stichting (i.o.) zonder winstoogmerk en wil graag meer mensen stimuleren om actief met muziek bezig te zijn. Door bijvoorbeeld zelf muziek te maken of naar muzikale uitvoeringen van anderen te luisteren. MéérMuziek wil hiermee ook een bijdrage leveren aan de levendigheid en leefbaarheid van de zuidelijke wijken in de stad Groningen. De muzieklessen en cursussen worden gegeven in Buurtcentrum Corpus den Hoorn aan de Semmelweisstraat 2.

Wat instituut MéérMuziek uniek maakt, is dat zij geen standaard lesprogramma hanteert. MéérMuziek heeft onder de naam “Muziek-op-Maat” een eigen lesmethode ontwikkeld waarbij de cursist volledig centraal staat. Binnen de eigen mogelijkheden worden persoonlijke leerdoelen gesteld, zodat iedere cursist zich op z’n eigen niveau kan ontwikkelen en plezier blijft houden bij de muzieklessen en het musiceren. Het gaat dus om de eigen ambities en muziekbeleving. Op deze manier kan al met weinig muzikale ondergrond en kennis toch op een leuke manier muziek gemaakt worden.

MéérMuziek richt zich zowel op beginners als gevorderden van alle leeftijden. Onder het mom van “je bent nooit te oud om te leren” zijn er ook speciale beginnerscursussen voor volwassenen.
Naast de muzieklessen organiseert MéérMuziek ook luistercursussen klassieke muziek en een cursus muzikale vorming voor kinderen vanaf 8 jaar. Onder de naam “Een Muzikale Ontdekkingsreis” kunnen kinderen spelenderwijs met de blokfluit de wereld van de muziek gaan verkennen.
Wie meer informatie wil, kan terecht op de website: www.meermuziek.com

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

3 Comments

Add a Comment
 1. Ik zoek een dwarsfuit leraar in de wijk Hoornseneer maar als ik op de genoemd website (www.meermuziek.com) click dan krijg ik geen informtie. Kan ik een email of telephone nummer krijgen van de coordinator MeerMuziek?

  1. Goedemiddag,

   Ik zag dat u heeft gereageerd op een bericht uit 2014. Deze site is inderdaad niet bereikbaar.
   Ik heb wel de site http://www.meermuziek.nl gevonden.
   Deze richt zich echter op het begeleiden van docenten die muziekles geven.
   Bij het intikken van dwarsfluitles Groningen vond ik deze link:
   https://dwarsfluitles.handigemensen.nl/groningen
   Misschien lukt het op deze manier.

   Met vriendelijke groet,
   Elly Hohé

 2. Bedankt Elly

  Prashant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *