Groninger Reddingsbrigade opent haar deuren voor nieuwe redders

De reddingsbrigade van Groningen organiseert op zaterdag 14 september voor de tweede maal een open dag op het Hoornsemeer in Groningen. Op de open dag kunnen geïnteresseerden kennis maken met de reddingsbrigade en kijken of er een redder in hun schuilt.


De Groninger Reddingsbrigade (GRB) is een vereniging en biedt trainingen voor jong en oud. Alle trainingen zijn gericht op het verminderen van verdrinkingen. Jonge kinderen kunnen leren zwemmen via het zwem-ABC, terwijl volwassenen de kneepjes van de eerste hulp leren en aan de slag kunnen als toezichthouder rondom recreatieplassen.
Op de parkeerplaats nabij Kaap Hoorn kunt u de voer- en vaartuigen van de brigade bewonderen, de redders van de brigade aan het werk zien in diverse demonstraties of zelfs je reddingscertificaat behalen. Voor jong en oud is er genoeg te doen. De lifeguards heten u op de 14e september graag welkom tussen 11 en 16 uur. Meer info is de komende weken te vinden op https://www.facebook.com/events/2338338589748781/.
De Groninger Reddingsbrigade is een vrijwilligersorganisatie met ruim tweehonderd leden. Naast het aanbieden van diverse opleidingen staat de brigade ook paraat voor toezicht en hulpverlening. Dit vindt op zonnige dagen plaats op het recreatiestrand bij Strand Heem in Opende, maar ook bij tal van evenementen in en om Stad zoals recentelijk bij Bommen Berend en de Cityswim. Ook staat de reddingsbrigade 24/7 paraat met een team om in te grijpen bij een nieuwe (dreigende) overstromingsramp. Hiervoor beschikt de brigade samen met 90 andere brigades over een vaartuig uit de Nationale Reddingsvloot.

Updated: 2 september 2019 — 13:07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *