Zaterdag 13 juni ruilbeurs op het Overwinningsplein

Het idee van de ruilbeurs is dat je diensten en klusjes met elkaar kan ruilen. Wijkbewoners kunnen op deze manier iets voor elkaar betekenen.  Deze Ruilbeurs wordt georganiseerd door NOVO en MJD (Buurtwerk) in Corpus den Hoorn, in het kader van de jaarlijkse Prokkel.

Prokkel staat voor een “Prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking”.
Wat is de bedoeling? Diensten of klusjes doen voor elkaar! Misschien kan iemand uw hond uitlaten en wilt u zelf graag een keer samen met iemand een fietstochtje maken. Wellicht zoekt u iemand die u af en toe kan helpen met boodschappen doen. Misschien kunt u zelf heerlijke cake bakken en wilt u die geven als wederdienst. Meer voorbeelden zijn: band plakken, strijken, was opbouwen, taart bakken, ramen wassen, een wandeling maken, gezellig bezoek, technisch klusje doen, planten watergeven, verstelwerk  etc. Naast de diensten kunt u ook kleine dingen ruilen, bijv. een CD ruilen voor mooie tuinplantjes die iemand over heeft.  Op de ruilbeurs worden er dan afspraken gemaakt wanneer de diensten geruild kunnen worden. Verder zijn er lekker hapjes en drankjes en er is muziek!
De Poetsprokkel: Om 15:00 gaan we als prokkelstunt met de bewoners van de NOVO en vrijwilligers met een kar vol poetsspullen door de wijk om ter plekke klusjes voor u te doen!!
Waar en hoe laat? De Ruilbeurs vindt zaterdag 13 juni van 13.00u tot 14.00u plaats op het Overwinningsplein. Deelname is gratis.  Wij verzorgen hapjes, drankjes en muziek. Om 15:00 gaat de Poetsprokkel de wijk in.
Wij vinden het leuk om zoveel mogelijk mensen uit de wijk bij de Ruilbeurs te betrekken, dus ook u! Heeft u belangstelling? Geeft u zich per e-mail op: ConfianceDienstencentrum@novo.nl.  Geeft u daarbij indien mogelijk alvast aan wat uw vraag is en/of wat u zelf te bieden heeft. Of als u die dag een klusje voor de Poetsprokkel heeft. Vermeld in de mail uw voor- en achternaam, adres en telefoonnummer.
Heeft u nog vragen? Mail of bel ons gerust. Tel. 050 520 4450. We zien u graag bij de Ruilbeurs!
Met vriendelijke groet,
Astrid Brouwer en Natasja Hatzmann, NOVO

Bianca Rekker, MJD

Updated: 1 juni 2015 — 19:09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *