Wie helpt elkaar in jouw wijk?

Op het moment dat jij dit leest, zijn in jouw wijk vast allerlei mensen elkaar aan het helpen. Jan helpt z’n moeder met de boodschappen. Het buurmeisje helpt haar buurvrouw met het uitlaten van de hond. En toevallig kennen wij Klaas, die onlangs is geholpen bij de verhuizing. Door een wijkgenoot. Het is hartverwarmend hoeveel mensen er op zulke oh zo belangrijke momenten iets voor elkaar betekenen: ook in jouw wijk. 

Wil jij iemand helpen? 

Als jij in jouw wijk of in Groningen ook iemand wil helpen, is er een hele mooie manier. Via wehelpen.nl kun je namelijk zien wie er bij jou in de buurt hulp nodig heeft. Als de hulpvraag je aanspreekt, kun je er direct op reageren en  hulp aanbieden. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om voor iemand de hond uit te laten? Of wat dacht je van gezellig een kopje koffie drinken samen? Misschien ben je een klusser en jeuken je handen om iets aan te pakken…

Wil jij graag hulp? 

In de praktijk vinden veel mensen het heel leuk om een ander te helpen. Stel… je bent je onhandig en je zoekt een klusser voor de piepende deur. Of je zoekt iemand waarmee je bijvoorbeeld Spaans kunt oefenen? Misschien wil je een kookclubje beginnen, omdat je verhuisd bent en je nieuwe vrienden wilt maken. Dit zijn bestaande voorbeelden uit Groningen. Veel mensen zijn via de website met dit soort hulpvragen geholpen. 

Probeer het uit 

Probeer het eens uit en kijk op wehelpen.nl. Op wehelpen.nl is het heel gemakkelijk om je in te schrijven. Al dertigduizend Nederlanders zijn jou voor gegaan. De site is helemaal gratis, je helpt elkaar immers ook ‘gratis en voor niets’. Veel plezier!

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met het vrijwilligersteam van wehelpen. Via groningen@wehelpen.nl  …. Beetje sfeer proeven ? kijk eens op de  facebookpagina’s WeHelpenGroningen  en wehelpen.

Over WeHelpen.nl Met www.wehelpen.nl  kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via een afgesloten deel van de website de zorg rondom iemand of iets delen.

Updated: 8 februari 2019 — 16:15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *