Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin?

De wedstrijd is bedoeld om aandacht te vragen voor de inrichting van stadstuinen. Hoe meer gras, struiken en bomen er in de tuinen staan, hoe beter dit is voor de natuur in uw tuin en onze stad. Ook voor de afvoer van regenwater is groen beter dan stenen. Groen neemt water op terwijl regenwater over de verharding naar het riool loopt. Hierdoor raakt de riolering overbelast.

Doe mee en win een tuinman!

Of mensen nu een grote of een wat kleinere tuin hebben, iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Aanmelden kan tot 1 juli 2013 door de tuinenmeetlat in te vullen. Uit de deelnemende tuinen worden drie kleine (<25m²) en drie grote (>25m²) genomineerd voor de ‘Milieuvriendelijkste tuin 2013’.

 

Een jury bezoekt deze tuinen en kiest in elke categorie een winnaar. Daarnaast is er nog een aanmoedigingsprijs. De winnaars krijgen voor één dag een tuinman op bezoek. Deze geeft advies en voert dit uit. Ook neemt hij een kruiwagen met planten, bloembollen en nestkasten. De tuinman komt van het ecologisch hovenierbedrijf ‘Klavertje Vier’.

De Deelnemers kunnen meedoen door de tuinenmeetlat in te vullen op www.milievriendelijkstetuin.nl (kies voor Groningen). Inschrijven kan tot 1 juli 2013.

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

1 Comment

Add a Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *