Vuurwerkvrije zones in Corpus den Hoorn tijdens oud en nieuw

In en nabij Corpus den Hoorn zijn tijdens oud en nieuw drie vuurwerkvrije zones. Dit zijn gebieden waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Met de vuurwerkvrije zones wil de gemeente bepaalde groepen mensen beschermen tegen het gevaar, de schade en overlast van vuurwerk.

Wanneer mag geen vuurwerk worden afgestoken
Van zaterdag 31 december 18.00 uur tot zondag 1 januari 02.00 uur mag geen vuurwerk worden afgestoken in de vuurwerkvrije zones. Buiten deze tijdens mag nergens vuurwerk worden afgestoken.

Waar zijn de vuurwerkvrije zones
De vuurwerkvrije zones zijn rondom:

  • het Martini Ziekenhuis
  • woonzorgcentrum Heymanscentrum (Henri Dunantlaan)
  • verpleeghuis Maartenshof (Schaaksport)

U ziet de gebieden van de vuurwerkvrije zones op deze kaart:

Een online kaart van de vuurwerkvrije zones en andere informatie over oud en nieuw vindt u op gemeente.groningen.nl/oud-en-nieuw

Toezicht in de vuurwerkvrije zones
Buitengewoon opsporingsambtenaren en toezichthouders houden tijdens oud en nieuw toezicht in de vuurwerkvrije zones. Zij spreken mensen aan die zich niet aan het vuurwerkverbod houden. En wijzen de plekken aan waar wel vuurwerk mag worden afgestoken.

Waar kunt u overlast van vuurwerk melden
Overlast van vuurwerk kunt u melden bij het Meldpunt Overlast en Zorg van de gemeente. Dit kan digitaal via gemeente.groningen.nl/overlast-en-zorg-melden.
U kunt maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur ook bellen met 050 587 58 85.

Updated: 29 november 2022 — 14:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *