Vrijdag 16 oktober: Oogstfeest Eetbare Stad Groningen

Samen eten tijdens Wereldvoedseldag in de Wolkenfabriek

Vrijdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dé dag waarop velen stilstaan bij het feit dat het eten op je bord geen vanzelfsprekendheid is.

Om hierbij stil te staan en gezamenlijk de oogst van de stad te vieren, organiseren de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen het jaarlijkse Oogstfeest Eetbare Stad voor deelnemers van buurtmoestuinen, buurtboomgaarden en volkstuinverenigingen op deze dag vanaf 16.00 uur in de Wolkenfabriek.
Verse Aarde
Dit jaar bereidt Sophie van Rijn een vegetarische maaltijd in de prachtige Wolkenfabriek op het Suikerunieterrein, met alle ingebrachte oogst. Sophie is de kok van plantaardig restaurant Verse Aarde in ’t Waar.
De Planteneter
Terwijl Sofie kookt zijn er enkele gasten die de deelnemers bezighouden. Boeiend verteller Boele Ytsma, beter bekend als ‘de planteneter’ vertelt over het nut, plezier en belang van planten eten. Ook leuk voor wie geen aspiraties heeft veganist te worden!
Young & Fair
Verder organiseert jongerenplatform Young & Fair een Fairtrade-spel, waarmee deelnemers samen de prijs van bananen mogen gaan bepalen. Wie biedt meer?!

Nazit met o.a. raadsleden gemeente Groningen
Na afloop van het eten is er tijd voor een ‘nazit’ in de Wolkenfabriek om te netwerken met ‘eetbare stedelingen’ en andere gasten, waaronder enkele raadsleden.
Praktisch 
  • Deelname is gratis, maar gasten dienen oogst uit eigen moestuin of boomgaard in te brengen voor het diner.
  • Opgeven verplicht en tot uiterlijk donderdagmiddag 15 oktober 15.00 uur via www.eetbarestadgroningen.nl.
  • Routebeschrijving naar de Wolkenfabriek volgt na opgave.
Updated: 13 oktober 2015 — 11:55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *