Voedselbank Groningen zoekt vrijwilligers

Over de Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Om onze cliënten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze cliënten helpen om weer op eigen benen te staan. De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Wie zoeken we?

Ben jij een sociaal beestje? Ben je graag onder de mensen, altijd in voor een spontane babbel en heb je een sterke binding met de wijk waarin je woont? Dan zijn deze vacatures op je buik geschreven!

Als supermarktcollectant ben je bij de supermarkten bij jou in de buurt actief aan het werken aan de bekendheid van de Voedselbank. De doelstelling is om meer donaties in de vorm van financiële middelen maar ook voedsel te vergaren.

Als supermarktcoördinator stuur je daarnaast de vrijwilligers aan die zich voor dit project inzetten aan en leg je verantwoording af aan de afdeling Marketing & Communicatie.

Feiten op een rijtje:

  • Het betreft een parttime functie met wisselende uren
  • De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers
  • 600 Huishoudens ontvangen iedere week een voedselpakket
  • Dat zijn ongeveer 2.100 personen
  • Groningen is de armste stad van Nederland (16% leeft onder de armoedegrens)

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie voor 7 april 2015 naar: communicatie@voedselbank-groningen.nl onder vermelding van: Sollicitatie supermarktcoördinator. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Margreet Timmer, telefoonnummer: 06 – 50 21 74 74.

Let op! Er zijn twee verschillende functies, te weten de supermarktcoördinator en de supermarktcollectant. Als supermarktcoördinator ben je naast het actief werven het aanspreekpunt voor de collectanten en leg je verantwoording af aan de afdeling Communicatie & Marketing van de Voedselbank stad Groningen. De supermarktcollectant houdt zich voornamelijk bezig met het werven van producten en legt verantwoording af aan de supermarktcoördinator.

Updated: 11 maart 2015 — 20:15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *