Verslag van de Plantdag, 12 maart 2011

Ze staan er allemaal in: 212 stuks pootgoed, variërend van klein aardbeienplantje tot stevige tamme kastanje!

Met 24 volwassenen en 6 kinderen waren we in anderhalf uur klaar, wat vooral te danken was aan het voorbereidende werk van onze tuinmannen Ronnie en Jan. Ook het weer werkte mee: de tweede lentedag van het jaar, geen vorst, geen regen, ’n lekker temperatuurtje, wat wil je nog meer. De voorafgaande koffie/thee en afsluitende heerlijke soepen met broodjes van cateringdames Anne en Siska maakten er helemaal een gezellige werkochtend van.

Als afsluitende ceremonie begroeven alle kinderen een glazen potje met hun naam erin onder een pas geplante fruitboom. Waarbij bleek, dat het voor de allerkleinste best dramatisch was dat haar potje zomaar in de grond verdween: traantjes! (Gelukkig de enige van het evenement).

Onder “Plukken op de Piccardthof” kun je op de Piccardthofsite (www.Piccardthof.nl) de komende tijd steeds meer informatie vinden over alles wat we geplant hebben. Herkomst, bloeiwijze, recepten voor verwerking, waar vind je de plant op het terrein. Tegen de tijd dat een plant echt gaat dragen (wat voor de meesten dit jaar niet meer wordt, behalve misschien de Japanse sierkweeën en aardbeien) verschijnt hier een papieren uitgave van. Die kun je vinden bij de infozuilen (afdeling tuincommissie), met een plattegrond waar alles staat.

Met een beetje mazzel kun je over een paar jaar (nog meer) heerlijke jams, geleien, dranken, compotes en moezen maken, allemaal gegroeid en geplukt op de Piccardthof!

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *