Uitnodiging deelname Borgschouw

Sinds enkele jaren onderhoudt de gemeente Groningen de openbare ruimte aan de hand van het BORG, het ‘Beheerplan Openbare Ruimte Groningen’. In dit beheerplan zijn de kwaliteitseisen vastgelegd waar de verschillende elementen van de openbare ruimte aan horen te voldoen. Stadsbeheer stemt de planning en werkzaamheden af op het BORG.

De resultaten worden jaarlijks beoordeeld in een zgn. ‘schouw’. Evenals vorig jaar wordt deze schouw gehouden door bewoners zelf, de burgerschouw. Het resultaat van de schouw wordt gerapporteerd aan de wethouder. Het gemeentebestuur bepaalt dan de aanpak en de prioriteiten. Die komen in het uitvoeringsprogramma voor het volgende jaar.

Met de burgerschouw hebben we veel positieve ervaringen. Daarom gaan we er graag mee door. Wij vragen vrijwilligers die medio mei, juni 2016 een stukje stad willen beoordelen aan de hand van de BORG-criteria. Dat houdt het volgende in:

Meedoen aan de informatie- en opleidingsmoment op een nader   te bepalen tijdstip

Het lopen van een schouwroute in koppels van twee. Tijdbeslag maximaal 12 uren in de periode 20 mei – 30 juni 2016. In eigen buurt of elders in de stad. Met uw voorkeur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden

Beoordeling tijdens de route op standaardformulieren

Desgewenst ook welkom bij de evaluatie-bijeenkomst in november

Deelname wordt ‘beloond’ met een bescheiden attentie.

Als dit u aanspreekt en als u zich hiervoor vrij kunt maken nodigen wij u graag uit voor deze burgerschouw.

Graag uw reactie, vóór 25 april aanstaande, aan Leen Criens van Stadsbeheer (367 8453 / leen.criens@groningen.nl).

 

Updated: 7 april 2016 — 11:19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *