THEMAMIDDAG PvdA en GroenLinks: VEILIG FIETSEN IN GRONINGEN

Op vrijdag 12 december om 16.30 uur organiseren de Statenfracties van PvdA en GroenLinks een themamiddag over Veilig fietsen in stad en provincie Groningen.

Spreker is Dr. Berry den Brinker, specialist op het gebied van fietsveiligheid bij de VU in Amsterdam. GroenLinks-statenlid Harrie Miedema is voorzitter van de bijeenkomst. Na een inleiding door Dr. Den Brinker worden enkele onveilige situaties in de stad Groningen onder de loep genomen, waarbij gezocht wordt naar veilige oplossingen. Iedereen is welkom.

Landelijk worden gemiddeld 67.000 fietsers per jaar met spoed medisch behandeld voor de gevolgen van een fietsongeval. 70 Procent hiervan raakt gewond tijdens een eenzijdig ongeval, dus zonder dat er iemand anders bij is betrokken. Belangrijke oorzaak is de onoverzichtelijkheid van veel fietsroutes. De oorzaak van het grote aantal eenzijdige ongevallen moet aldus eerder worden gezocht in de fietsroutes zelf. Het betreft dan niet alleen slecht onderhoud, maar ook de manier waarop fietsroutes worden ontworpen en aangelegd. Kom hierover en over alles wat u nog over veilig fietsen in Groningen wilt weten praten met raads- en statenleden van PvdA en GroenLinks. We willen er niet alleen over praten, maar ook zien of en wat we eraan kunnen doen.

Dr. den Brinker is directeur van de Stichting SILVUR (Scientific Institute for Low Vision Use Research) en onderzoeker bij de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is betrokken bij het programma ‘Blijf Veilig Mobiel’. Bij dit programma werken negen organisaties op landelijk niveau samen om te stimuleren en te helpen langer veilig en fit mobiel te blijven. De ANBOANWBIeder(in)FietsersbondNVVS, Voucherproject Oog, PCOBsamenwerkende ROV’s en Veilig Verkeer Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt het samenwerkingsverband inhoudelijk en financieel.

Wanneer:                   Vrijdag 12 december 2014

Plaats:                        Haddingestraat 10 in Groningen

Inloop vanaf 16.00 uur,  start: 16.30 uur

Contactpersonen:

Harrie Miedema:          06-43748917

Wim Wijnholts:           06-11297299

Sjak Rijploeg:               050-5490437

Updated: 4 december 2014 — 19:29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *