Stap op in 2017 voor genezing type 1 diabetes

Zondag 23 april 2017 om 14u start bij de ingang van het stadspark aan de Paterswoldseweg de sponsor fietstocht Stap op. Deze wordt georganiseerd door Ina de Vries uit de Wijert, Groningen. Doel is om geld in het zamelen voor onderzoek naar genezing van type 1 diabetes.

Ik heb zelf inmiddels bijna 35 jaar diabetes en weet dat het geweldig zou zijn als mensen en kinderen van deze steeds meer voorkomende ziekte, genezen zouden kunnen worden. Vandaar dat ik zeer gemotiveerd ben om hiervoor geld in te zamelen.  Elke dag is een uitdaging om de balans te houden met vallen (letterlijk) en opstaan. Van de buitenkant is niets te zien, waardoor mensen het vaak onderschatten.  Wat ik denk wat ik het eerste zal doen, indien de ziekte genezen zal worden, dan is het huilen en veel bijslapen! Met diabetes is alles mogelijk gelukkig, maar je komt wel eens voor onverwachte uitdagingen te staan tijdens reizen en activiteiten. Mensen die mij een dag meemaken weten waar ik over praat en wat de invloed is van diabetes.

Ik heb voor deze actie contact gehad met professor dokter P. de Vos van het UMCG te Groningen. Hij doet een onderdeel van het grotere onderzoek dat gaande is in Leiden (LUMC), waar professor dokter B. Roep baanbrekend werk verricht. De opbrengst gaat naar deze beide onderzoeken toe. Voor mensen die hier meer van willen lezen, voeg ik de link bij:

https://www.lumc.nl/org/bontius-stichting/diabetesonderzoek-bart-roep/

http://www.rug.nl/research/pathology/medbiol/research/tx_ie/

Via Healthy Aging van het UMCG heb ik een officieel te controleren bankrekeningnummer gekregen, zodat alles verantwoord kan worden en ik dus niets voor mezelf hou. Plaza Sportiva, sportschool bij de Euroborg,  sponsort mij tevens in deze actie.

Het is een knooppuntentocht van ongeveer 40 kilometer richting Garnwerd met een aantal stopplekken onderweg om iets te consumeren en te bezichtigen en zal uiterlijk eindigen om 19u.  De bedoeling is dat u zich laat sponsoren door vrienden, familie of kennissen. Het maximale aantal deelnemers is 75, dus geef u snel op via het email adres:

stapop2016@gmail.com

Het ingezamelde geld kan gedoneerd worden op bankrekeningnummer:

Stichting Steunfonds UMCG

IBAN: NL21 ABNA 0423 1266 95

ovv: 4950100 – Stap op!

Mochten er nog vragen zijn, dan kun je die mij vragen via e-mailadres: inadevries@yahoo.com

Kunt u niet meefietsen, maar wilt u wel helpen, dan kunt u uiteraard ook zo een bedrag storten.

Vrijwilligers om mee te werken aan het project zijn van harte welkom. Het gaat om kleine werkzaamheden!

Updated: 20 januari 2017 — 14:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *