Opleverwandeling langs groene pleinen in de Roosevelt- en Schumanstraat

Wethouder Chakor bezocht afgelopen vrijdag 8 april twee groene pleinen aan de F.D. Rooseveltstraat en de R. Schumanstraat in de wijk de Hoornsemeer. Deze pleinen zijn op initiatief en in samenwerking met bewoners ontsteent en vergroend vanuit actie Steenbreek door het team Leefkwaliteit en Stadsbeheer.

Met een opleverwandeling lieten bewoners aan de wethouder het eindresultaat zien. Ze vertelden over de aanleiding van de vergroening en hoe het proces is verlopen. De bewoners konden kiezen voor verschillende soorten bomen en beplanting. Ook is het grasveld naast het plein in de Schumanstraat geëgaliseerd, zijn er bomen geplant, nectar onder het mes gezaaid en wadi’s en glooiingen aangebracht. Naast bewoners waren ook de aannemer en leerlingen van het MBO terra aanwezig, die een bijenhotel ontworpen en gemaakt hebben voor het plein in de Rooseveltstraat.

Droogte, wateroverlast en hitte zijn aanleiding voor de actie Steenbreek. Door de hoeveelheid verstening kan water de grond op veel plekken de grond niet in. Hierdoor ontstaat er droogte en bij hevige regenval wateroverlast. Het water kan nergens heen en de riolen raken overbelast, terwijl de planten en bomen het water goed kunnen gebruiken.

Wil jij je plein of buurt ook vergroenen? Kijk dan voor de mogelijkheden op de website van Groningen Klimaatbestendig. Door zoveel mogelijk stenen te vervangen voor groene (gevel) tuinen gaan we hittestress en wateroverlast tegen. Ook bevordert het de biodiversiteit.

Updated: 9 april 2022 — 09:52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *