Noodopvang vluchtelingen in het pand van Swietenlaan

Aan de Van Swietenlaan 23 in Groningen komt een noodopvang voor 550 vluchtelingen. Dat hebben de gemeente Groningen en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekend gemaakt.

Het pand waarin de vluchtelingen worden ondergebracht, ligt achter de parkeergarage van het Martiniziekenhuis. De eerste mensen kunnen mogelijk volgende week al hun intrek nemen in het gebouw. Het is onbekend hoe lang de locatie open blijft.

Maandagavond 21 september om 19.00 begint in Martiniplaza een informatieavond over de noodopvang. U heeft te gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt u zich aanmelden om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de opvang.

Volgens het COA is het een ideale locatie. De vluchtelingen hebben er meer privacy dan in grote hallen. Henk Wolthof, unitmanager bij het COA, laat in een reactie weten dat hij blij is dat de gemeente zo snel op de oproep voor meer opvanglocaties gereageerd heeft. ,,De nood is hoog. Alleen gisteren al meldden zich 700 mensen in Ter Apel. De druk is groot. We hebben snel meer opvanglocaties nodig.”

Updated: 17 september 2015 — 16:10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *