Mussen onder dak in de J.M. den Uylstraat

De Vogelwerkgroep Zuidwest heeft het initiatief genomen om in de J.M. den Uylstraat twintig mussennestkasten te plaatsen De kasten zijn door Woningcorporatie Nijestee op donderdag 11 november geplaatst.

De mussenkasten in de J.M. den Uylstraat krijgen een plekje onder de dakpannen. De gemeente Groningen heeft bijgedragen in de kosten voor de aanschaf van de mussennestkasten. Huurders en kopers aan de J.M. den Uylstraat kunnen op deze manier kosteloos meer woonruimte verschaffen aan de mus. Het initiatief werd door de bewoners zeer positief ontvangen.

 

De huismus is de meest voorkomende tuinvogel. Toch is het aantal mussen in de loop der jaren sterk afgenomen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de woningen die als gevolg van het bouwbesluit goed geïsoleerd zijn, maar weinig ruimte laten voor de mussen om te nestelen.

De Vogelwerkgroep Zuidwest zet zich in voor meer vogels in de wijken Hoornse Meer, Hoornse Park en de Piccardthof. Zij doet dit onder andere door het plaatsen van nestkasten door de wijk, maar ook door het geven van excursies en het adviseren van bewoners.

 

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit persbericht dan kunt u contact opnemen met: Vogelwerkgroep Zuidwest, Martijn van der Glas (06-17781588)

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *