MFC De Stroming in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016

MFC De Stroming strijdt met negen andere ontmoetingsruimtes uit de regio om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Het Nederlandse publiek kan ieder jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. MFC De Stroming roept daarom iedereen op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 7 december 09.00 uur tot en met zondag 13 december 2015 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.

MFC De Stroming is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio Noord]. MFC De Stroming is een buurthuis dat volledig wordt gerund door wijkbewoners. Samen met en voor de buurt worden er diverse activiteiten georganiseerd.

MFC De Stroming roept iedereen in de regio op om te stemmen op om op De Stroming. Diet, secretaris, vertelt: “Met een groep enthousiaste buren zorgen wij er voor dat er een ontmoetingsplek in onze wijk is. Mochten wij winnen, dan kunnen nog meer activiteiten organiseren voor onze buurt”.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Updated: 3 december 2015 — 15:36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *