Logeerhuis De Opstap bestaat 3 jaar!

U bent van harte welkom om dit met ons te vieren.

Wanneer: dinsdag 14 januari 2020
Tijdstip:    Inloop vanaf 16.00 uur, om 16.30 uur neemt wethouder Inge                    Jongman het verslag over 3 jaar De Opstap in ontvangst.
Wat:         Borrelhapjes en drankjes
Locatie:    Humanitas (Tuinzaal), Akerkhof 22, Groningen
Einde:      18.00 uur


Achtergrond:
Drie jaar geleden startte logeerhuis de Opstap om mensen die na ontslag uit het ziekenhuis nog niet naar huis konden een warme, plek te bieden om verder te herstellen. Daarnaast konden ook mensen die mantelzorg nodig hadden een beroep op het logeerhuis kunnen doen, om hun eigen mantelzorger een adempauze te geven. Kleinschalig, huiselijk en gezellig dat waren de uitgangspunten van de Opstap. Daarbij zou het logeerhuis geheel op vrijwilligers draaien.

Wat is er na een pilotperiode van drie jaar van deze bedoelingen terecht gekomen? Slaagde De Opstap in deze voornemens, en welke hobbels moesten worden genomen? Na drie jaar maakt Stichting logeerhuis De Opstap de balans op: De Stichting concludeert dat er in Groningen wel degelijk een behoefte bestaat aan een laagdrempelig logeerhuis, en dat het bestaansrecht van De Opstap is aangetoond.

De Opstap is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk. De stichting ontvangt een subsidie van gemeente Groningen, en is – naast een eigen bijdrage van de gasten – aangewezen op donaties, giften en fondsen.

Het bestuur van De Opstap nodigt de pers uit, om samen met onze vrijwilligers te vieren dat het logeerhuis er na een succesvolle pilot van 3 jaar goed voorstaat en een vervolg krijgt. Op deze middag zijn wethouder Inge Jongman en voorzitter van De Opstap Wike de Boer beschikbaar voor vragen van de pers. Ook is er gelegenheid om foto’s te maken, indien gewenst.

Updated: 10 januari 2020 — 14:25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *