Kunst op Stee: Culturele actiemaand voor ouderen in Groningen

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

 

Geert Oude Weernink van VRIJDAG: “We worden met zijn allen steeds ouder en willen we daar ook langer gezond en gelukkig bij blijven. Dan is een verstandige leefstijl van belang. Naast gezond eten en beweging draagt het actief beleven van kunst en cultuur bij aan een gelukkige levensverwachting en dat geldt natuurlijk ook voor ouderen.”

De activiteiten lopen uiteen van een workshop papieren insecten maken met Rosa Everts in Sellingen en een workshop weeftechnieken van Mirja Wark in Finsterwolde, tot het Ede Staal Meezingcafé in Bedum en een Open Podium voor 65-plussers bij VRIJDAG in Groningen. Programmaboekjes zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

Opening Kunt op Stee

Kunst op Stee gaat op 3 april van start tijdens een manifestatie in Theater en Kunstencentrum Kielzog in Hoogezand. Daar presenteert Bram Douwes het levendige netwerk van kunstprojecten. Ook een landelijke jury onder leiding van Hedy d’Ancona is aanwezig om te beoordelen hoe stad en provincie zich hebben ontwikkeld als Age Friendly Cultural City & Region. Iedereen die betrokken is bij culturele activiteiten voor ouderen in Groningen is uitgenodigd om vanaf 13.00 uur de opening bij te wonen.

Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst.

De actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Updated: 28 maart 2018 — 08:37

2 Comments

Add a Comment
  1. Leuk iniatief. Alleen werkt de website van kunstopstee.nl niet optimaal. Dus kan ik niet bij het programma komen. Jammer. Zit ook niet direct naast een biblioteek en een dorpshuis is hier niet.
    Hoe kan ik dan te weten komen wat er te doen is.

  2. Ik heb ook op de link kunstopstee.nl gedrukt. Via het tabblad Alle activiteiten krijg je overzicht van alle kunstvormen. Of je drukt op de plaatsnaam in het kaartje waar activiteiten zijn vermeld.
    Met vriendelijke groet,
    Elly Hohé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *