Jouw kerstvakantie ‘Opzngronings’!

Ben je een jongere en woon je in Groningen?  Dan kun je ook dit jaar jouw kerstvakantie weer helemaal ‘Opzngronings’ vieren! Zodra de scholen de deuren sluiten op vrijdag 20 december, gaat Opzngronings opnieuw los met een uitgebreid vakantieprogramma voor alle Groningse jongeren!

Kerstdiner

Gourmetten, driegangenmenu of een heus buffet? Check in jouw wijk wat jullie eten! Mee-eten kost €2, – . Help je mee met de voorbereidingen? Dan dineer je gratis mee! Geef je wel even van tevoren op.

 

Dance Battle

Welke groep van 10 t/m 16-jarige dansers is het beste en gaat er vandoor met de eerste prijs? Kom allemaal kijken naar de show van 8 dansgroepen uit verschillende Groningse wijken. Zij trainen al weken voor deze knallende show! Er zijn natuurlijk ook gastoptredens en naast de mening van

vakkundige juryleden, telt jouw publieksstem eveneens mee. Waar en wanneer? Zaterdag 21 december in Martiniplaza. Entree vanaf 13.30 uur. De show start om 14.00 tot 16.30 uur. Je hoeft je niet op te geven om te komen kijken en de toegang is gratis.

 

Wedstrijd FC Groningen

Zondagmiddag 22 december kun je mee naar de voetbalwedstrijd FC Groningen-NEC in de Euroborg.

Geef je wel even van te voren op. De kosten van de eigen bijdrage zijn maar € 3,-.

 

Kerstvoetbaltoernooi

Maandag 23 en dinsdag 24 december gaan we zaalvoetballen. Maandag zijn de voorrondes in de sporthallen Beijum, Vinkhuizen en De Brug in Corpus den Hoorn. Er zijn drie leeftijdscategorieën:

10 –12 jaar, 13 – 15 jaar en 16 – 18 jaar. De finales van alle categorieën zijn op 24 december verspreid over de hele dag  in de Sporthal van het Alfa College in Kardinge. Speel mee of kom kijken naar de wedstrijden!

 

Tijdens de finaledag kun je behalve voetballen ook koken, gamen, panna spelen en nog veel meer! Deelname is gratis. Geef je met je team op via www.opzngronings.nl, bij je jongerenwerker of je buurtsportwerker.

 

Skiën en Sleeën

We gaan skiën en sleeën bij Snow Limits in Kardinge. Op vrijdag 27 december gaat er vanuit elke wijk een groepje 10 t/m 18-jarigen een uur skiën en aansluitend een half uur sleeën. Meedoen kost

€ 2,-. Geef je van tevoren wel even op.

 

Karten & BBQ

Jongeren van 14 t/m 23 jaar kunnen zich opgeven om te karten bij Euro Kartracing Groningen. De kosten zijn € 7,50,- per persoon. Er worden 8 groepen gemaakt in de verschillende wijken. 4 groepen gaan eerst barbecueën en de andere 4 eerst racen. Daarna ruilen en in de gezamenlijke finale racen de 10 beste coureurs van de stad tenslotte voor de eerste prijs. Start is om 16.00 uur en einde tegen

21.00 uur.

 

Chicks in the City

Ook dit jaar weer de supergezellige middag ‘Chicks in the City’.  Donderdag 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur staat alles in het teken van meidendingen. Nagels, haar, make-up, sieraden, cupcakes, tassen, dans en nog veel meer! Let op: Girls only, 10 t/m 16 jaar! Toegang  en meedoen is helemaal gratis.

De locatie is dit jaar de Puddingfabriek. Kom op eigen gelegenheid of geef je op bij je jongerenwerker.

 

Kerstplaza

Traditiegetrouw gaan tieners vanuit alle wijken naar Kerstplaza in Martiniplaza, de grootste indoor-kermis van Nederland. Dit jaar doen we dat op vrijdag 3 januari 2014. Ben je tussen de 10 en 14 jaar en wil je mee? Geef je dan vooraf op. Inschrijfgeld is € 2, – p.p.

 

 

Informatie en aanmelden

Op www.opzngronings.nl kun je vanaf vrijdag 6 december a.s. alle informatie over dit kerstvakantieprogramma terugvinden. Ook aanmelden voor het Kerstvoetbaltoernooi is daar mogelijk vanaf 6 december via het digitale inschrijfformulier. Om naar de Dance Battle te gaan kijken, hoef  je je niet op te geven. Voor Chicks in the City is aanmelding evenmin noodzakelijk. Voor alle andere activiteiten is inschrijven verplicht.

 

Aanmelden voor het Kerstdiner, wedstrijd FC Groningen, Skiën & Sleeën, karten & BBQ en/of Kerstplaza kan vanaf  6 december a.s. bij je jongerencentrum, MJD-jongerenwerker of -buurtsportwerker. Op www.check050.nl – de website van het jeugd-en jongerenwerk van de MJD- lees je hoe laat en waar je dan precies moet zijn om je op te geven.

Is er geen jeugd- of jongerenwerker actief in je buurt? Geen nood; in dat geval kun je je ook vanaf  6 december aanmelden voor een activiteit door een e-mail te sturen naar info@opzngronings.nl

De algemene regels zijn ‘Wees er snel bij want vol=vol’ en ‘Inschrijven= betalen’.

Het ‘Opzngronings-kerstvakantieprogramma’ is samengesteld door de jongerenwerkers van de MJD, in opdracht van de Gemeente Groningen.

 

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *