JONGEREN GEZOCHT!

Speeltuincentrale zoekt vrijwilligers voor Speelfestivals
In deze Coronaperiode zitten veel jongeren noodgedwongen thuis en hebben daardoor veel minder contact met leeftijdsgenoten. Daarnaast kunnen veel kinderen dit jaar niet met vakantie.

Daarom wordt op initiatief van de Speeltuincentrale in de zomermaanden, in 11 speeltuinen in de Stad kinderactiviteiten georganiseerd. Hiervoor zijn we opzoek naar jongeren die willen helpen bij het bedenken, organiseren en begeleiden van deze kinderactiviteiten. De jongeren die het thuiszitten beu zijn, nieuwe mensen willen ontmoeten en willen helpen bij de Speelfestivals kunnen zich bij de Speeltuincentrale aanmelden: 050-3135567 of 06-21929645.
Kinderen vieren vakantie thuis

Voor een groeiende groep kinderen is een relatief dure vakantie geen vanzelfsprekendheid en door het Coronavirus zullen veel kinderen deze zomer de vakantie in de Stad vieren. Daarom organiseert de Speeltuincentrale in de zomermaanden samen met de buurt- en speeltuinverenigingen op 11 plekken in de Stad zomeractiviteiten voor kinderen tussen de 6-12 jaar.

Nieuwe mensen ontmoeten
Voor deze zgn. Speelfestivals zijn we opzoek naar jongeren tussen de 14-25 jaar, die samen met andere jongeren kinderactiviteiten willen bedenken, organiseren en begeleiden. Naast een zinvolle tijdsbesteding zijn deze Speelfestivals ook een laagdrempelige manier voor jongeren om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Zo is er bijvoorbeeld een campingfaciliteit en wordt met de crew van het Speelfestival de week gezellig afgesloten.

Wat gaan we doen?
Elf speeltuinen worden deze zomer omgetoverd tot een mini-camping. Op deze camping wordt voor kinderen veel zomerse activiteiten aangeboden. De activiteiten worden in samenwerking met de wijk bedacht, aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. Niet alleen is er veel te doen voor kinderen, ook is het mogelijk om een nachtje te blijven slapen op de camping. Vanwege het coronavirus zullen de activiteiten dit jaar wellicht in iets aangepaste vorm plaatsvinden.

Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zich aan melden door een mail te sturen naar
speelambassadeurs@speeltuinengrorningen.nl of te bellen met 06-21929645. Meer informatie staat op de website https://speeltuinengroningen.nl/speelambassadeurs-2021/
Samen kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen in de stad Groningen een onvergetelijke vakantie krijgen!

 

Updated: 27 mei 2021 — 12:29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *