Inspraak Gebiedsvisie Corpus den Hoorn Zuid

Corpus den Hoorn-Zuid is een belangrijke werklocatie voor de gemeente Groningen en de regio. Het Martini Ziekenhuis is de grootste organisatie in het gebied en trekt veel bedrijven en banen aan. Daarnaast is het de bedoeling dat er de komende jaren woningen gebouwd worden in het gebied, in elk geval op de de oude ALO-locatie, de zogenaamde locatie Holt.

De gemeente heeft in de loop van de afgelopen maanden een visie ontwikkeld op het gehele gebied Corpus den Hoorn-Zuid. Het gebied loopt van de Piccardthofplas in het zuidwesten, naar het terrein van de oude ALO-locatie in het noordwesten, tot en met het kruispunt van de Paterswoldseweg / Laan Corpus den Hoorn.

Met de gebiedsvisie wil de gemeente ervoor zorgen, dat er ‘een goede balans is tussen wonen, werken en leven in Corpus den Hoorn-Zuid en de wijken eromheen’.

Enkele weken geleden is het plan ‘ter inzage gelegd’. Omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden kunnen tot en met 14 juni reageren op de gebiedsvisie via https://gemeente.groningen.nl/corpus-den-hoorn-zuid.

Na de inspraakperiode volgt een inspraaknota waarin staat wat de gemeente met de reacties heeft gedaan.  In de inspraaknota:

–      staat wat de gemeente met de reacties heeft gedaan;

–      geeft de gemeente antwoord op de vragen;

–      legt de gemeente uit of de gebiedsvisie hierdoor wordt aangepast.

Op 4 oktober 2023 bespreekt de gemeenteraad de gebiedsvisie en de inspraaknota. De gemeenteraad neemt dan ook een besluit.

 

 

Updated: 7 juni 2023 — 19:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *