Huren met Zon in de Hoornsemeer

Ze liggen erop! Afgelopen week zijn er ruim 100 zonnepanelen geïnstalleerd op huurwoningen van Nijestee in de Hoornsemeer. In het project Huren met Zon in de Hoornsemeer’ kregen Nijestee-huurders de kans om 4 tot 8 zonnepanelen te laten installeren op hun dak. Zonnepaneleninstallateur Awizon plaatste de zonnepanelen op de daken. 22 huurders uit de Hoornsemeer hebben deelgenomen aan het project, en genieten nu van een lagere energierekening.

Achtergrondinfo project

‘Huren met Zon in de Hoornsemeer’ is een project van Grunneger Power, in samenwerking met wooncorporatie Nijestee en zonnepaneleninstallateur Awizon. Waar het voorheen alleen voor kopers mogelijk was zonnepanelen te installeren, maakt ‘Huren met Zon’ het ook voor huurders mogelijk te profiteren van panelen.

In het project betaalt Nijestee afhankelijk van de huurprijs de panelen. Wanneer een huurder een kale huur heeft van minder dan 650 euro investeert Nijestee in de panelen en krijgt de bewoner een kleine huurverhoging. De panelen leveren bijna het dubbele aan energie per maand op. Wanneer een huurder meer dan 650 euro aan kale huur betaalt, kan hij zelf in de panelen investeren. Nijestee heeft een zeer gunstige overnameregeling bij verhuizing.

Tweede ronde

De daken van enkele enthousiaste huurders behoeven nog onderhoud. Daarom starten we volgend jaar met een tweede ronde van het project. U heeft dus nog steeds de kans om mee te doen. Bent u Nijestee-huurder en wilt u graag zonnepanelen? Mail dan naar hurenmetzon@grunnegerpower.nl.

 

Updated: 5 november 2015 — 14:28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *