Humanitas zoekt vrijwilligers voor kindervakantieweek

Humanitas organiseert elk jaar vakantieweken voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. Voor dit project zoekt de vrijwilligersorganisatie nog mensen die aankomende zomer (1e helft augustus) kunnen helpen. Er is nog plek voor zeker vijftien vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen de vakantieweken geen doorgang vinden.

De Kindervakantieweken bestaan al bijna 60 jaar en voorzien nog altijd in een grote behoefte. Vaak is gebrek aan financiële middelen de reden dat ouders niet met het gezin op vakantie kunnen. Armoede is nog steeds een groot probleem. In 2017 leefden meer dan 10.000 kinderen in de provincie Groningen, in armoede, waarvan 4.000 kinderen langdurig.

In totaal gaan 120 kinderen, uit de provincie Groningen mee met de vakantieweken. Er worden drie weken georganiseerd en in elke week zijn tal van activiteiten gepland, zoals een bezoek aan een pretpark en een zwembad, maar ook activiteiten in de buurt van de kampeerboerderij waar de kinderen verblijven.

De Humanitas Kindervakantieweken hebben het Keurmerk van het Steunpunt Kindervakanties, wat wil zeggen dat er wordt voldaan aan strenge eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Ook voor 2019 is het keurmerk weer toegekend.

Enthousiaste vrijwilligers
Humanitas is voor de organisatie van de Kindervakantieweken afhankelijk van vrijwilligers. Elke vrijwilliger heeft een groepje van 4 kinderen onder zijn of haar hoede. Samen met andere vrijwilligers en de hoofdleiding doen ze alles om kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Een vrijwilliger moet beschikken over enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en geduld. Vanzelfsprekend moet een vrijwilliger het leuk vinden om met kinderen op te trekken en kunnen samenwerken in een team. Humanitas biedt ondersteuning in de vorm van een training vooraf en begeleiding ter plekke.

Geïnteresseerden (ouder dan 18 jaar) die willen meehelpen kunnen contact opnemen met Humanitas Groningen. Dat kan per e-mail: info.noord@humanitas.nl , of door te bellen naar 050-3120633.

Wat is Humanitas?
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die tal van activiteiten ontplooit voor mensen tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op het gebied van o.a. armoede, thuisadministratie, eenzaamheid, opvoedondersteuning of steun bij verlies. Humanitas biedt ondersteuning aan mensen die op eigen kracht iets aan hun situatie willen veranderen. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn gelijkwaardigheid en behoud/herstel van eigen regie.

Updated: 30 mei 2019 — 19:21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *