Hondenspeeltuin Hoornse Meer

Hoornsemeer, een prachtige woonwijk, ruim opgezet met veel groen en aan de zuidkant begrensd door Hoornseplas en Paterswoldsemeer. Een wijk met veel groen en recreatiemogelijkheden, een wijk waar je met genoegen woont.

Is dan alles in onze wijk prima voor elkaar? Nou nee, niet helemaal. Aan de oostkant van de Den Uylstraat is een groenzone die voor een groot deel bestemd is voor recreatieve doeleinden; een skatebaan, een basketbalveld, een voetbalveld en een honden-losloop-gebied. Niks mis mee, past precies in het bestemmingsplan. Maar wat heb je aan een honden-losloop-gebied als dat niet toegankelijk is?

In overleg met de gemeente is er een werkgroep opgericht om plannen te maken het losloopgebied toegankelijker te maken: het moest een hondenspeeltuin worden. Op advies van de gemeente zouden studenten van het Terra College het plan uitwerken (stage-opdracht) en een offerte opstellen. Er werd veel vergaderd, er werden plannen gemaakt, er is gekeken bij de hondenspeeltuin in Assen en Beilen en het enthousiasme groeide, totdat …..

Wethouder Van Keulen van het plan hoorde en vaststelde dat het honden-losloop-gebied tevens een ecologische zone zou zijn. En een ecologische zone mag niet worden gemaaid. Tja, de honden en hun baasjes hadden dit ook al ontdekt. Een losloopgebied vol distels, brandnetels en een broedplaats van teken (met de ziekte van Lyme) is nou niet bepaald een aantrekkelijk gebied om je hond uit te laten. Onder de noemer “dit is het beleid” zal het losloopgebied, tevens ecologisch gebied, dus niet gemaaid gaan worden, zal niet geschikt gemaakt gaan worden voor hondenspeeltuin en blijft dus ontoegankelijk voor de honden.

Ons Hoornsemeer blijft een prachtige wijk, met hier en daar een ”vlekje” waar de gemeente nog maar eens over na moet denken.

Werkgroep Hondenspeeltuin Hoornse Meer

Updated: 4 oktober 2017 — 16:01

1 Comment

Add a Comment
  1. Het hoornsemeer is langzamerhand één grote hondenkennel aan het worden. Voortdurend geblaf en loslopende hondjes. Het geluid wordt gedragen over het water.
    Mensen hou eens rekening met een ander. Er wonen veel oudere mensen in het hoornsemeer die hierdoor in de stress schieten. Ga eens met je hond op een cursus en behandel ze niet
    als kleine kinderen. Op youtube zijn veel filmpjes hoe je je hond minder kunt leren blaffen en ook national geographic (cesar – the dog whisperer) kunt u bekijken hoe u uw hond kunt opvoeden. Zodra de hond blaft kort aan de riem trekken is een effectieve methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *