Hoe beïnvloedt bewegen het brein?

Wij zoeken gezonde vrijwilligers tussen 50-65 jaar voor wetenschappelijk onderzoek. 

Bewegen is niet alleen belangrijk voor het lichaam, maar ook voor de gezondheid van de hersenen. Wat er precies in de hersenen gebeurt tijdens lichaamsbeweging is nog niet bekend. Met mijn promotieonderzoek bij het UMCG wil ik hier graag een antwoord op vinden. Door een MRI scan te maken voor en na beweging kunnen we de effecten van beweging in kaart brengen. Deze kennis kan ons meer inzicht geven in hoe we gezonder ouder kunnen worden. 

Ons onderzoek is alleen mogelijk als genoeg mensen hieraan deel willen nemen. Daarom zijn wij op zoek naar mensen tussen 50 en 65 jaar (niet-rokend, zonder claustrofobie) die interesse hebben in deelname aan dit wetenschappelijk onderzoek. 

Het onderzoek bestaat uit drie bezoeken waarbij er een conditie test wordt gedaan, een aantal (computer)taken en 2 MRI sessies waarbij er gefietst wordt. In totaal heeft het onderzoek een duur van maximaal 7 uur. Het onderzoek zal plaatsvinden in het SportsFieldLab, Zernikeplein 17, 9747 AS Groningen, en het NeuroImaging Centrum, Antonius Deusinglaan 2, 9713 AW Groningen. 

Voor deelname aan het complete onderzoek krijgt u een vergoeding van 50 euro (exclusief reiskosten).  

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Manon van Asselt:

Telefoonnummer: 050 361 6393

Emailadres: hetbreininbeweging@gmail.com

 

 

Updated: 27 mei 2017 — 10:48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *