Gemeente Groningen krijgt voorlopig geen diftar

Inwoners van de voormalige gemeenten Groningen en Ten Boer betalen voorlopig niet per vuilniszak die ze in de ondergrondse container stoppen of per afvalcontainer die ze bij de weg zetten. De Groningse gemeenteraad heeft woensdag 9 september besloten niet over te gaan op dit systeem van diftar, voluit gedifferentieerd tarief.

De raad besloot dat alle huishoudens in de gemeente vanaf 1 januari 2021 een vast tarief voor de afvalstoffenheffing betalen. Ook de inwoners van het gebied Haren, waar nu nog diftar op gewicht bestaat: hoe meer kilo’s afval je aanbiedt, hoe meer je betaalt.

Op 1 januari 2021 geldt dus in de gehele gemeente het systeem dat nu al in de voormalige gemeente Groningen en Ten Boer bestaat: een vast tarief, gebaseerd op de grootte van het huishouden. Dat is voorlopig het nieuwe afvalbeleid van de nieuwe gemeente Groningen. Maar diftar is niet uit beeld. Want er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om diftar op gewicht in te voeren in die gebieden van de gemeente waar inwoners hun afval in containers aan de weg zetten. De raad heeft voor zo’n onderzoek gestemd. Lees verder op de website van de gemeenteraad. De gemeente begint binnenkort met communicatie om de inwoners te informeren.

Updated: 12 september 2020 — 10:05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *