G1000 Groningen op 6 juni 2015

Stadjers voor de Stad: G1000 Burgertop
Op 6 juni gaat er iets bijzonders gebeuren. 1000 Stadjers gaan op die
dag met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun
straat, wijk en de Stad. Hoe we samen de Stad nog mooier kunnen maken.


Dit wordt een G1000 Burgertop genoemd. Vorig jaar is er een G1000 in
Amersfoort en in Uden gehouden, waar tal van projecten uit zijn gekomen die de stad leuker maken. Onder meer een project om Amersfoort veiliger te maken en de fietsveiligheid te verbeteren voor de gehele gemeente Uden. Dit jaar vindt dus een G1000 burgertop plaats in Groningen en bepalen wij wat we belangrijk vinden voor de Stad!

Loting
Meedoen kan niet zomaar. We gaan namelijk Stadjers loten uit de
Gemeentelijke Basisadministratie. Iedereen die stemgerechtigd is maakt zo evenveel kans om mee te praten. Ongeacht achtergrond, opleiding of wijk waar je in woont. Half april vallen de uitnodigingen op de mat.

Ben je ingeloot? Meld je aan en dan maak jij kans om mee te praten over de toekomst van de Stad! Op de dag zelf wordt de agenda bepaald. Want wij geloven dat de deelnemers zelf, de Stadjers, het allerbeste met elkaar kunnen bepalen waar ze het over willen hebben. Ook bepalen de deelnemers van de dag wat er met de agenda en de uitkomsten gebeurt. Je hebt dus écht invloed.

Dialoog met het hele systeem
Op 6 juni gaan we in dialoog (dus niet in discussie, elke mening is
waardevol om de Stad mooier te maken) aan 100 tafels. We zijn ons bewust dat je soms de gemeente of ondernemers nodig hebt om de ideeën die die dag ontstaan uit te kunnen voeren. Daarom schuiven niet alleen 600 gelote Stadjers aan tafel, maar ook 100 mensen van de overheid, 100 ondernemers en 100 ‘friskijkers’ aan. Aan elke tafel zit ook een tafeldame of -heer die zorgt dat wat gezegd wordt aan tafel samengevat wordt. Zo komen we aan 1000 deelnemers.

Ben jij één van de gelukkigen die De Brief ontvangt? Meld je dan aan!
Elke mening is belangrijk voor de Stad en voor de buurt!

Meer informatie? Kijk op:
www.g1000groningen.nl
Facebook: G1000Groningen
Twitter: @g1000groningen

Updated: 7 april 2015 — 13:21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *