De zorg in Groningen gaat veranderen…

WIJ Groningen: nieuwe naam en nieuwe website voor ondersteuning en zorg in Stad

Hebt u een vraag over de opvoeding van uw kind? Bent u op zoek naar een leuke activiteit in uw buurt? Bent u slecht ter been? En denkt u dat u een scootmobiel nodig hebt? Daarvoor kunt u vanaf nu terecht op wij.groningen.nl

Nieuwe website

wij.groningen.nl is een nieuwe website voor informatie, advies, ondersteuning en ontmoeting in Groningen. Op deze website staat informatie en dienstverlening van het Zorgloket, de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) en de Stips (Steun- en informatiepunten in de wijk). Nieuwe naam WIJ Groningen is een nieuwe overkoepelende naam. Onder ‘WIJ Groningen’ werken de sociale teams, Stips en CJG’s samen. WIJ Groningen krijgt elf WIJ-teams in de stad. Voor alle Stadjers een team dichtbij huis. De teams krijgen de wijknaam waar het team gevestigd wordt. Bijvoorbeeld WIJ Vinkhuizen, WIJ Lewenborg, WIJ Hoogkerk enz. Hebt u behoefte aan informatie, advies, ondersteuning of zorg? Dan kunt u straks terecht bij een WIJ-team bij u in de buurt. Vanaf 1 januari beginnen we in Beijum. Voor de zomer start ook in de Oosterpark een WIJ-team. Daarna breiden we uit zodat er in de hele stad WIJ-teams zijn. Voor ondersteuning, zorg én ontmoeting dichtbij huis.

Op wij.groningen.nl leest u meer over de WIJ-teams in Groningen en de veranderingen in de zorg vanaf 1 januari 2015.

Meer weten of wilt u liever iemand spreken?

-Woont u in de Koningslaagte, Noorderhoogebrug, De Hunze, Van Starkenborgh, Hunzeboord of Beijum? Dan kunt u direct contact opnemen met het team WIJ Beijum, telefoonnummer 050 549 71 31. WIJ Beijum is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. U kunt ook langskomen op de Emingaheerd 8 in Beijum.

-Woont u in een andere wijk?

  • Hebt u een vraag over jeugdhulp? Dan kunt u bellen met het CJG Groningen, telefoonnummer 050 367 49 92 (op werkdagen van 08.00-20.00 uur).
  • Hebt u een andere vraag over zorg of ondersteuning? Dan kunt u bellen met het Zorgloket van de gemeente Groningen, telefoonnummer 050 367 42 00 (op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur).

Op hoeverandertmijnzorg.nlstaat informatie van de Rijksoverheid.

The care and welfare system in Groningen will be changing … The care and welfare system in The Netherlands will be changing.And so it will in the municipality of Groningen. If you want to learn more about the changes, please call the municipal Zorgloket Groningen, 050 367 42 00 (Mon-Fri, 8.30 am – 5.00 pm).

Updated: 22 november 2014 — 12:39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *