De KardingeRun voor Bikkels 2016 Een ander parcours: meer modder, meer uitdaging!

Zondag 3 juli vindt de 3e editie plaats van de KardingeRun voor Bikkels. Een obstacle-/mudrace door het Kardinge gebied in Groningen. Omdat het gebied wordt beheerd en beschermd door Natuurmonumenten, zijn zij als goede doel ook dit jaar weer betrokken bij de run.

Het parcours is deze editie uitgestippeld over 5 en 8 kilometer. Net als voorgaande jaar is het ook mogelijk om deel te nemen aan de 16 kilometer, met als verschil dat je deze editie de 8 kilometer dan 2 keer aflegt.

Vandalisme

Een van de redenen om het 16 kilometer parcours dit jaar naar 2x 8 kilometer te verkleinen is vandalisme. De afgelopen edities hebben wij in de nacht(en) voorafgaand aan de run veel last gehad van vandalisme, met name in de meest afgelegen delen, waardoor obstakels en delen van de route gesloten moesten worden vanwege de veiligheid voor de deelnemers.

Natuur

Een tweede reden is dat het in natuurgebied Kardinge niet overal mogelijk is om obstakels te plaatsen, te graven of bepaalde plekken te bereiken met transportvoertuigen vanwege de kwetsbaarheid van het gebied. Dat maakte het lastig om de 16 kilometer net zo uitdagend in te richten als de kortere afstanden. Door de tijd en energie die afgelopen jaar gestoken zijn in de 16 kilometer, nu te investeren in de 8 kilometer, verwachten we daarmee zowel de deelnemers aan de 8 als de 16 kilometer een verbeterd parcours aan te kunnen bieden.

De KardingeRun  vindt plaats tijdens het broed- en daarop volgende maaiseizoen. Natuurlijk houden wij daar ook deze editie rekening mee. Het kan daarom zijn dat de uiteindelijke route alsnog iets anders verloopt, of dat de obstakels op een iets andere plek staan dan op de plattegrond van het parcours aangegeven. Hiervoor vragen we op voorhand om begrip.

Feedback deelnemers Ook vanuit de deelnemers ontvingen we na de vorige editie zowel vanuit de enquêtes als in de reacties face-to-face en social media de feedback om deelnemers aan de 16 kilometer de ronde van 8 kilometer 2x te laten lopen. Hiervoor werden verschillende redenen aangegeven. Voor groepen waarbij zowel deelnemers van de 8 als 16 kilometer deelnamen ging het met name om de gezelligheid om in ieder geval de 1e ronde gezamenlijk te kunnen volbrengen in plaats van halverwege gedwongen te worden om op te splitsen. Ook het relatief weinig aantal obstakels in de achterste lus van de 16 kilometer werd als reden aangegeven om 2x de 8 kilometer te laten lopen en daar dan meer te investeren in zowel het aantal obstakels als het niveau van uitdaging.

Meer informatie over het parcours en het volledige evenement zijn te vinden op: www.kardingerun.nl

Updated: 31 mei 2016 — 12:22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *