De Groene 4 Mijl voor Bikkels 2017

Zondag 22 januari 2017 vindt de 2e editie plaats van de Groene 4 Mijl voor Bikkels. Een sportevenement, voor zowel hardlopers als wandelaars, door natuurgebied de Onlanden in Eelderwolde,

Natuurmonumenten

Naast dat de Groene 4 Mijl zich afspeelt in een prachtig natuur- en waterbergingsgebied, staat de naam GROEN ook voor de samenwerking met Natuurmonumenten. Een deel van het gebied de Onlanden, wordt beschermd en beheerd door Natuurmonumenten. Daarom ontvangen zij naast de eenmalige vrijwillige eigen bijdrage welke deelnemers bij het inschrijven kunnen doneren, van iedere inschrijving €1. De eerste editie resulteerde dit in een opbrengst van bijna €1400  voor de aanschaf van een kudde Exmoor Pony’s waarvan er inmiddels een aantal in de Onlanden staan te grazen.

Inschrijving geopend De tweede editie is het voor wandelaars mogelijk om in te schrijven op de 4 mijl afstand en de wandeltocht van circa 10 kilometer. Hardlopers kunnen deze editie enkel inschrijven op de 4 mijl. De lange trailrun is helaas in overleg met Natuurmonumenten komen te vervallen als onderdeel van het evenement.

Naast hardlopen en wandelen zijn er op 22 januari ook diverse activiteiten voor kinderen op de Onlanderij, wederom georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.degroene4mijl.nl

Updated: 26 september 2016 — 15:23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *