Bewonersvereniging Meer Buren stelt zich voor

Wonen aan het water. Wat kan er mooier zijn? Zeker als er bij dat water ook ruimte is voor natuur en recreatie. De combinatie van wonen, natuur en recreatiemogelijkheden biedt een ‘meerwaarde’, voor ons als wijkbewoners maar ook voor velen uit de stad en omgeving.

Helaas komt dit steeds meer onder druk te staan door een toename van ontwikkelingen en activiteiten. Denk aan de vele evenementen met geluidsvergunning en de nieuwe horecagelegenheden. De bomenkap bij het Hampshire Hotel is daar een voorbeeld van. Voor planten, dieren en (onbetaald) recreëren blijft steeds minder ruimte over.
De drie betrokken gemeenten – Groningen, Haren en Tynaarlo – werken hier grif aan mee, ook aan geluidsoverlast veroorzakende ‘feestjes’. Alleen bij klachten uit de eigen gemeente komt men, schoorvoetend, in actie. Het meer als verdienmodel.
Bewonersvereniging Meer Buren is niet tegen elke verandering en activiteit. Wél vinden wij dat de natuurwaarden, recreatiemogelijkheden en leefbaarheid in het gebied daar niet het kind van de rekening van mogen zijn.
Deelt u onze zorg en wilt u zich inzetten voor natuur, recreatie en goed wonen op, aan en rondom het Hoornsemeer? Wordt dan lid van Meer Buren. Samen staan we sterker. U bent van harte welkom!
U kunt zich aanmelden op www.meerburen.nl.

Updated: 19 april 2018 — 19:35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *