Appelfeest bij Toentje

De Natuur en Milieufederatie Groningen, Toentje en Landschapsbeheer Groningen organiseren op vrijdagmiddag 14 oktober van 13.00 – 18.00 uur het eerste Appelfeest Groningen. Op het terrein van Toentje staat dan alles in het teken van appels uit stad en ommeland. Zo komt de Sappers langs: een mobiel appelpersfabriekje dat appeloogst ter plekke verwerkt tot houdbaar appelsap. Daarnaast zijn er diverse ‘appelige’ versnaperingen. Groninger appeltaart, limonade van Groninger appel-kardemomsiroop en natuurlijk Groninger appelsap te nuttigen.

 

Heb je een mooie oogst uit je appel of perenbomen? Weet je misschien niet waar je met al dat heerlijke fruit naar toe moet? Kom dan langs op het Appelfeest. Speciaal voor jou staat de rondreizende fruitpers van de Sappers uit Voorst voor je klaar. Heb je minstens 75 kilo appels of peren? Dan kun je je inschrijven om die te laten persen tot heerlijk sap uit je eigen boomgaard.

Happy hour
Wie geen 75 kilo oogst uit eigen boomgaard kan verzamelen, is tussen 15.00-16.00 uur welkom voor het happy hour. Alle kleine beetjes worden dan verzameld en de pakken sap onderling verdeeld.

5 liter-tapje
De gloednieuwe schroef-vacuümpers zal het fruit wassen, snijden, persen, het sap pasteuriseren en verpakken in handige 5 liter-tapjes (bag in box). Lekkerder bestaat niet! Zo’n mobiele sapfabriek is leuk en indrukwekkend om te zien en het sap is klaar terwijl je wacht.

 Praktische informatie
– Inschrijven is noodzakelijk. Bel of mail met Mitchke van de Sappers: mitchke@desappers.nl / 0651663152
– Adres: Toentje Groningen, Paradijsvogelstraat 10 in Groningen
– Deelname vanaf 75 kilo fruit (eventueel samen met je medemoestuiniers, buren of vrienden)

– Minder dan 75 kilo? Wees welkom tijdens happy hour tussen 15.00-16.00 uur. Meld je komst ook aan Mitchke.
– Rendement aan sap is 75 – 80%
– Prijs: tot 150 liter sap € 1,10 per liter
– Prijs: van 151 tot 1000 liter sap € 1,- per liter
– Betalen kan per pin
– Te veel sap dan je zelf nodig hebt? De organisatie van het Appelfeest koopt (beperkt) sap van je terug voor verdere afzet in Stad

Lekkers
Diverse lokale ondernemers leveren de versnaperingen, waaronder Koffiestation, PSKoffie, ZZIPàSYRUP en de Stadsimker.

Over het sap
Het sap wordt afgevuld in 5 liter-tapjes. Het is ongeopend minstens een jaar houdbaar. Eenmaal geopend blijft het sap in de tapjes twee maanden goed. Kijk voor meer informatie op www.desappers.nl.

Updated: 7 oktober 2016 — 12:57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *