400 jarig bestaan RUG

Misschien heeft u al gehoord dat komend jaar de Rijksuniversiteit Groningen alweer 400 jaar bestaat. Om dit groots te vieren worden er een maand lang, van 15 mei tot en met 15 juni, festiviteiten georganiseerd. Uiteraard ook voor stadjers. Zo kunnen bewoners van Corpus den Hoorn deelnemen aan de Maskerade ‘Move-it’.

Maskerade ‘Move-it!’

Een spectaculair evenement wat gedurende het lustrum meermaals zal terugkomen is de Maskerade ‘Move-it’. Dit evenement bestaat uit vier verschillende optochten waaronder de Parade op zaterdagavond 14 juni 2014 tijdens het slotfeest.

 

Stadjers zullen samen met studenten en kunstenaars werken aan een grote, door henzelf gebouwde optocht door het centrum. We hopen hiermee de stadjers en studenten bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar aan de hand van een leuk project beter kunnen leren kennen.

Binnenkort start de ontwerpfase, waarna in januari de realisatie van het project begint. Wij zijn erg enthousiast dat de wijk Corpus den Hoorn samen met ons gaat meewerken om deze oude Groningse traditie in ere te herstellen. Het is namelijk precies 100 jaar geleden dat dit evenement voor het laatst heeft plaatsgevonden. Samen met jullie blazen we deze traditie weer nieuw leven in. We zijn benieuwd naar jullie creativiteit en hebben er erg veel zin in om met jullie aan de slag te gaan!

 

Lijkt het u leuk om mee te werken aan dit project, of heeft u nog vragen of suggesties, stuur dan nu vrijblijvend een mail met uw contactgegevens naar maskerade400@rug.nl

Updated: 1 mei 2014 — 18:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *